ΘΥΡΟΤΗΛΕΦΩΝΑ
Τα θυροτηλέφωνα είναι η πιο παλιά συσκευή ενδοεπικοινωνίας. Ως προς τη λειτουργία τους τώρα, τα θυροτηλέφωνα χωρίζονται σε εκείνα με και χωρίς ακουστικό.
Οι συσκευές με ακουστικό έχουν τη μορφή του σταθερού ενσύρματου τηλεφώνου μιας και η επικοινωνία γίνεται μέσω ακουστικού που διαθέτει η συσκευή.
Τα θυροτηλέφωνα με ανοικτή ακρόαση χρησιμοποιούν ηχείο για την επικοινωνία. Το μειονέκτημα αυτής της συσκευής είναι πως για να μιλήσει ο οικοδεσπότης στον επισκέπτη πρέπει να κρατάει πατημένο ένα κουμπί, το οποίο όση ώρα είναι πατημένο έχει ενεργοποιημένο το μικρόφωνο και απενεργοποιημένο το ακουστικό. Αυτό συμβαίνει για να μην περνάει στο μικρόφωνο ο ήχος του ηχείου και «μικροφωνίζει» όπως συνηθίζουμε να λέμε.

ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ

Τι είναι η θυροτηλεόραση και γιατί μας είναι απαραίτητη;
Η εξέλιξη του θυροτηλεφώνου είναι η θυροτηλεόραση. Επιπλέον όλων των λειτουργιών του θυροτηλεφώνου, η θυροτηλεόραση μας δίνει την δυνατότητα να δούμε τον επισκέπτη σε μία οθόνη που έχουμε στο διαμέρισμα
Η θυροτηλεόραση είναι μια οθόνη που συνδέεται με μια κάμερα στην είσοδο της οικίας ή του καταστήματός μας, έτσι ώστε να βλέπουμε ποιος είναι αυτός που κτυπάει το κουδούνι μας.
Μπορούμε να συνομιλήσουμε κα να δούμε ποιος είναι στην πόρτα μας.
Αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια του σπιτιού μας ακόμη περισσότερο.
Ακόμη και εάν υπαρχει σε ένα χώρο θυροτηλεόραση αλλά αυτη είναι αναλογική Α/Μ παλαιάς τεχνολογίας καλό είναι να την αναβαθμίσουμε με μία νέα σύγχρονη έγχρωμη ψηφιακή επιτυγχάνοντας υψηλότερη ασφάλεια αλλά και αισθητική.
Σε μερικά συστήματα θυροτηλεοράσεων υπάρχει η δυνατότητα μέσω internet να διαχειριζόμαστε το σύστημα απομακρυσμένα από το κινητό ή το tablet μέσω εφαρμογής και εάν επιθυμούμε προσθέτωντας κάρτα μνήμης στη συσκευή να γίνει λήψη φωτογραφιών ή βίντεο που να αποθηκεύονται στην κάρτα της συσκευής.

Υπάρχει ένα παλιό σύστημα. Μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με ένα νέο;

Ναι. Όταν υπάρχει ένα παλαιό σύστημα θυροτηλεόρασης ή θυροτηλεφώνου μπορεί πολύ εύκολα και οικονομικά να αντικατασταθεί με ένα άλλο σύγχρονο σύστημα στην ίδια καλωδίωση και χωρίς μερεμέτια.

Πως να επιλέξουμε το κατάλληλο και σωστό σύστημα;

– Το σημαντικότερο είναι να είναι ένα αξιόπιστο, επώνυμο σύστημα θυροτηλεόρασης με εγγύηση καλής λειτουργίας, παροχής ανταλλακτικών και τουλάχιστον φυσικό κατάστημα με εμπειρία στο χώρο.
Η εταιρεία μας ως γενικός αντιπρόσωπος της AUTA στην Ελλάδα δίνει από το εργοστάσιο τουλάχιστον 10 χρόνια εγγύηση επάρκειας ανταλλακτικών από την ημερομηνία κατάργησής τους και διαθέτει την τεχνογνωσία και το έμπειρο προσωπικό για να υποστηρίξει το σύστημα θυροτηλεόρασης στο χώρο σας κατά τη διάρκεια και κατόπιν της εγκατάστασης αυτού.
– Κατά κανόνα η αντικατάσταση ενός παλαιού συστήματος θυροτηλεφώνου / θυροτηλεόρασης με ένα νέο σύστημα θυροτηλεόρασης γίνεται πολύ εύκολα αρκεί τα καλώδια του παλαιού συστήματος να έχουν το σωστό πλήθος (τα παλαιά θυροτηλέφωνα δούλευαν με τουλάχιστον 5 καλώδια τα οποία αρκούν για να λειτουργήσει μία σύγχρονη οθόνη θυροτηλεόρασης) και φυσικά να μην έχουν υποστεί φθορά ή ζημιά κατόπιν κακής συντήρησης ή ανακαίνισης του χώρου.

Επιλέξτε και προτιμήστε ένα σύστημα αξιόπιστο, λειτουργικό με εγγύηση και από μια εταιρεία όπως η INTERPATH που είναι γενικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και θα σας εξασφαλίσει ανταλλακτικά και service.