Τις περισσότερες φορές συζητάμε και προβληματιζόμαστε για ένα γεγονός, όταν αυτό έχει συμβεί ήδη. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την ασφάλεια του σπιτιού μας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνων, που έπεσαν θύματα διάρρηξης και στη συνέχεια αποφάσισαν να επενδύσουν, αγοράζοντας συστήματα ασφαλείας, όπως μια καλή πόρτα, μια ενισχυμένη κλειδαριά ή ένα σύγχρονο σύστημα συναγερμού.

Α. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Ο συναγερμός είναι ένας από τους οικονομικότερους και αποτελεσματικότερους τρόπους για να αποτραπεί μία διάρρηξη. Η πλειοψηφία των διαρρηκτών, πριν εισβάλλουν σε ένα σπίτι, ελέγχουν το επίπεδο ασφάλειάς του. Η παρουσία ενός συστήματος συναγερμού είναι λοιπόν αρκετή για να τους αναγκάσει να ψάξουν άλλο χώρο να διαρρήξουν, γλιτώνοντάς σας από πολλά προβλήματα.
Τα χρήματα που επενδύετε για την εγκατάσταση ενός καλού συστήματος ασφάλειας είναι πολύ λιγότερα από την απώλεια που πιθανώς θα έχετε εάν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι σας. Ένας διαρρήκτης μπορεί να θελήσει να σπάσει την πόρτα του σπιτιού σας καθώς προσπαθεί να μπει μέσα. Ίσως ακόμα να αντιμετωπίσετε σπασμένα παράθυρα, κατεστραμμένα έπιπλα και άλλες ζημιές γενικής φύσεως. Η επιδιόρθωση των ζημιών εκτός από πολύ χρόνο θα σας στοιχίσει και πολύ κόπο.
Β. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης στο χώρο, ο δυνατός ήχος του συναγερμού εύκολα θα διώξει μακριά τον διαρρήκτη και θα τραβήξει επίσης την προσοχή των γειτόνων σας, οι οποίοι ενδεχομένως να καλέσουν για βοήθεια την αστυνομία. Πολλά συστήματα ασφαλείας είναι μάλιστα συνδεδεμένα με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων, το οποίο μόλις λάβει το σήμα της παραβίασης ειδοποιεί άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές (100) και τον ιδιοκτήτη, για να ελέγξουν το συμβάν.
Ένα σύστημα συναγερμού για το σπίτι είναι πολύ επωφελές για μια οικογένεια με παιδιά αλλά και ηλικιωμένους, οι οποίοι πολλές φορές αποτελούν εύκολο στόχο για τους εγκληματίες, γιατί μπορεί κάποιος να εισβάλει στο σπίτι σας και να τους επιτεθεί. Η ύπαρξη οικιακού συναγερμού σημαίνει και μεγαλύτερη ασφάλεια για την οικογένεια σας, μαθαίνοντας στα παιδιά σας πως να τον χρησιμοποιούν σε κατάσταση κινδύνου.
Γ. ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ
Δεν πρέπει εξάλλου να παραβλέπουμε το γεγονός ότι υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που μειώνουν τα ασφάλιστρά τους 15-20% στην οικία, αν υπάρχει σύστημα ασφαλείας ενώ εάν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο δεν καλύπτουν την περίπτωση κλοπής παρά μόνο εάν υπάρχει σύστημα συναγερμού και σύνδεση αυτού με Κέντρο Λήψεως Σημάτων για αυτό θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή της εταιρείας που θα στηρίξετε την ασφάλειά σας. Καλό θα είναι η εταιρεία που θα επιλέξετε να έχει φυσικό κατάστημα και άδεια από την αστυνομία για εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας. H εταιρεία Ιnterpath διαθέτει επίσημη άδεια παροχής υπηρεσιών ασφαλείας από την ελληνική αστυνομία με αριθμό : 3015/39/60-3002-β.