Στις μέρες μας που η εγκληματικότητα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα είναι επιτακτική ανάγκη να ασφαλίζουμε όλους τους χώρους (κοινόχρηστους και ιδιωτικούς). Πλέον οι περισσότερες διαρρήξεις, που γίνονται στα διαμερίσματα και στις αποθήκες των πολυκατοικιών προέρχονται από την παραβίαση της κεντρικής εισόδου της πολυκατοικίας. Είναι πλέον γνωστό πως μέσα σε 1-2 χρόνια βγαίνουν κλειδιά πασπαρτού, που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε επίδοξος διαρρήκτης για να παραβιάσει οποιαδήποτε πόρτα, ακόμα και ασφαλείας! Στην περίπτωση του συστήματος με ηλεκτροπύρο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς δεν απαιτείται κλειδί για το άνοιγμα της κεντρικής πόρτας της πολυκατοικίας. Πολλοί συνηθίζουν το βράδυ να κλειδώνουν την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας κάτι που έχει χαρακτηριστεί παράνομο από την πυροσβεστική, καθώς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως φωτιάς και σεισμού υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού των ενοίκων/ιδιοκτητών, αλλά και των επισκεπτών της πολυκατοικίας, οι οποίοι φυσικά δε δύναται να έχουν πάνω τους κάποιο κλειδί.

Με το σύστημα συνεχούς κλειδώματος η πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας θα κλειδώνει αυτόματα κάθε φορά που κλείνει και θα ξεκλειδώνει μόλις κάποιος από μέσα πιέσει το μπουτόν εξόδου. Από την εξωτερική πλευρά θα ξεκλειδώνει με την εισαγωγή ενός κωδικού σε ειδικό πληκτρολόγιο ελέγχου πρόσβασης (access control) ή προαιρετικά μέσω κάρτας ή tag (μπρελόκ).

Οι κάτοικοι/ιδιοκτήτες κατά την είσοδό τους δε θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν κλειδιά,  παρά μόνο τον κωδικό για να εισέλθουν στο χώρο. Το σύστημα κλειδώματος μπορεί να συνδεθεί στο σύστημα θυροτηλεόρασης δίνοντας τη δυνατότητα ξεκλειδώματος της πόρτας (συμβατικής κλειδαριάς και ηλεκτροπύρου ταυτόχρονα) και από τα διαμερίσματα, όταν θέλει να εισέλθει κάποιος καλεσμένος χωρίς να χρειάζεται να κατεβαίνετε κάτω. Είναι σύνηθες να ζητάνε οι ιδιοκτήτες μαζί με την αλλαγή του παλαιού συστήματος θυροτηλεόρασης ή θυροτηλεφώνων να εγκατατασταθεί και το σύστημα κεντρικού κλειδώματος με ηλεκτροπύρο για μέγιστη ασφάλεια.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, ξεκλειδώνει αυτόματα ο ηλεκτροπύρος  προς αποφυγή εγκλωβισμού (σ’ αυτήν μόνο την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα κλειδιά για να εισέλθετε).

Ο ηλεκτροπύρος είναι ένα κρυφό σημείο κλειδώματος, αποτελείται από ένα ελεγχόμενο έμβολο το οποίο κλειδώνει αυτόματα και ηλεκτρονικά και ξεκλειδώνει ΜΟΝΟ όταν θα το ενεργοποιήσετε είτε από το μπουτόν εξόδου, το  οποίο τοποθετείται εσωτερικά της εισόδου σας, είτε από Access control (πληκτρολόγιο) εξωτερικά. Με τον συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας ασφαλίζεται η είσοδος 24 ώρες το 24ωρο!

Πλεονεκτήματα:

  • Προσαρμόζεται σε κάθε πόρτα εισόδου : ξύλινη, ασφαλείας, μεταλλική ή γυάλινη (με δυνατότητα επίτοιχης ή χωνευτής εγκατάστασης του ηλεκτροπύρου)
  • Παρέχει μέγιστη προστασία ασφάλειας της εισόδου σας καθώς δεν ξεκλειδώνει με κλειδί
  • Σε συνδυασμό με την κλειδαριά σας αποτελεί την επιπλέον λύση προστασίας της εισόδου
  • Κινείται αυτόματα και ηλεκτρονικά με το κλείσιμο της πόρτας με αποτέλεσμα η πόρτα σας να είναι μόνιμα αυτόματα κλειδωμένη και ασφαλισμένη. Όχι απλά κλειστή!
  • Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος απασφαλίζεται προς αποφυγή εγκλωβισμού.
  • Συνεργάζεται με όλες τις θυροτηλεοράσεις και τα θυροτηλέφωνα
  • Είναι ένα σύστημα απλό και κατανοητό στη χρήση του
  • Εξασφαλίζει αυξημένη ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο
  • Δυνατότητα σύνδεσης και ενεργοποίησης σειρήνας συναγερμού σε περίπτωση παραβίασης του πληκτρολογίου κωδικών ή της πόρτας